- Automatiseringskod är lika viktig som resten av kodbasen och ska versionshanteras och förvaltas på samma sätt av samma organisation.
- Automatiserade testfall är en del av förvaltningsobjektet och bör ligga hos berörd förvaltningsorganisation.
- Det är viktigt med en välgenomtänkt arkitektur och lämpliga abstraktionsnivåer för att inte bygga fast sig.
- Ett lämpligt automatiseringteam består av utvecklare som kan systemet, testare som kan domänen och en expert som kan automatisering.
- Börja enkelt med sånt som ger stor effekt, samt kan återanvändas och ge vinster för de manuella testerna.
- Man tjänar inte pengar på testautomatisering men däremot frigörs resurser för komplex manuell testning samt att man kan hålla ett högre releasetempo.
I mitt yrke som testare och testledare känner jag mig som mest hemma i ett agilt utvecklingsteam. I ett agilt team kan jag bidra så mycket mer än i en traditionell testorganisation. Istället för att verifiera en systemlösning i efterhand så kan jag arbeta med systemkvalité direkt från start. Jag tycker att testare borde vara mer aktiva i den agila världen och bidra till de agila arbetssätten med testexpertis. Det är vad den här bloggen handlar om.
fredag 31 augusti 2012
Talentum testkonferens
I början av veckan deltog jag på testkonferens i Stockholm arrangerad av NFI/Talentum. Konferensen bjöd på ett antal föreläsningar främst inom områdena agil test och testautomatisering. I slutet av konferensen samlades tiotalet deltagare i en workshop om testautomatisering. Denna workshop lotsades av Jonas Hermansson med sedvanlig säker hand och det var synd att inte flera personer deltog då det bjöds på många bra insikter och aha-upplevelser. Här är några punkter som jag tar med mig...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar